top of page
Zoeken

Ep 48: Is een ander nadoen erg?

Terwijl ik nageniet van mijn Moksi Alesi denk ik hardop na over jezelf zijn. Hoe word je jezelf? Veel artiesten kopiëren andere voor ze een eigen stijl vinden. Is dat erg? Ik denk van niet. Luister voor meer en check hieronder zoals beloofd mijn Moksi Alesi recept.


Dit is een transcript aka uitgeschreven versie van Angelique's Voice Notes. Wil je liever luisteren naar deze podcast? Scroll naar beneden voor linkjes.


Coming soon...


Gepubliceerd: 26 oktober 2019

Side-note: Dit is een transcript van de audio, vrij 'vertaald'. Wil je liever luisteren? Zoek Angelique's Voice Notes op in Apple Podcast, Spotify, Soundcloud, Google Podcast of luister hieronder.


Recept:


Een pan voor 8 personen, want ik kook graag veel: * 500g rijst (wit, zilvervlies, whatever je wil). * 400g kokosmelk (uit zo'n blikje of pakje) * 400g of iets meer water * een handje black eyed peas (bij de meeste toko's), * 1 tomaat, * 1 blikje tomatenpuree * paar teentjes knoflook * een vis naar keuze (ik kies meestal voor zalm of bakkeljauw) * 3 maggiblokjes * 1 madame jeanette peper  Verhit in een ruime pan de geperste (of in kleine stukjes gesneden) knoflook, gooi daar na een minuut de tomatenpuree (2/3 schepjes) en de in stukjes gesneden tomaat bij. Verkruimel 1 maggiblokjes over het geheel en laat goed mengen.


Dan gooi je de vis (of vlees of welke lekkere dingen je wilt mengen) in het geheel en roer je het goed door elkaar tot het goed gebakken is. Dan gooi je de kokosmelk en het water in de pan (bij het mengsel). Laat de boel koken en gooi er nog een maggiblokje bij. Proef of het mengsel goed op smaak is, zo niet, gooi er nog een maggiblokje bij. Was de rijst en gooi dit in de pan bij het mengsel.


De bedoeling is dat de rijst kookt in het mengsel van alle lekkere dingen. Laat de rijst 5-10 minuten koken en roer het vervolgens nog eens goed. Als het mengsel redelijk in de rijst is getrokken pak je de peper en zet je dit op de rijst.


Pak een stuk folie en zet dit over de pan (wordt het beter gaar van). Laat vervolgens nog eens 20 minuten op een laag/middelmatig vuur koken en check het regelmatig (en roer zodat het niet aan de randen blijft plakken). Als de rijst hard is gooi er wat water bij. Na zo'n 20 minuten zou het klaar moeten zijn. Serveer met gebakken banaan. En mocht dit niet duidelijk zijn, google Moksi Alesi :)


Recente blogposts

Alles weergeven

Ep 72: Go with the Flow

Je overgeven aan de flow van het leven. Een beetje zoals in de film Yes Man! Tegen alles ja zeggen en kijken waar het leven je brengt. Misschien een beetje extreem maar wel interessant om na te denk

Ep 71: Thuiskomen bij jezelf

In mijn dagboek uit 2017 vond ik een stukje dat opnieuw raakte. Over jezelf soms kwijt kunnen raken en je weg naar huis vinden. Dit is een transcript aka uitgeschreven versie van Angelique's Voice Not

Ep 70: De druk om deze tijd te benutten

Dit is een transcript aka uitgeschreven versie van Angelique's Voice Notes. Wil je liever luisteren naar deze podcast? Scroll naar beneden voor linkjes. Coming soon... Gepubliceerd: 21 maart 2020 Side

Comments


bottom of page